Den danske EM slutrunden har været den vildeste rutsjebanetur og har skabt mange tilhængere fra andre nationer, der håber det bedste på Danmarks vegne. Efter en god præstation mod Belgien, kulminerede gruppespillet i en overbevisende sejr over Rusland.

Det blev efterfulgt af en 4-0 sejr mod tandløse Wales. Hvad er så chancerne for videre avancement. Vi varmer op til lørdagens kamp mod Tjekket og ser på de interessante aspekter ved kampen og Danmarks chancer.

Fyldt med selvtillid

Der er ingen tvivl om at 8 mål i de seneste to kampe gør, at selvtilliden er i top hos de danske drenge, og det bedste er faktisk, at målscorere har været ret forskellige. Vi er derfor en trussel fra mange positioner, bedst illustreret ved Joakim Mæhle, der på mange måder har fået sit internationale gennembrud ved EM-slutrunden.

Selvtillid kan flytte bjerge, men Danmark er ikke de eneste der kommer til kampen med selvtillid. Tjekkiet er også godt kørende, efter en sejr over Holland. De er kun blevet besejret 1-0 af England på “udebane” på Wembley Stadium.

Hvor mange mål kommer der?

Danmark har spillet meget målrige kampe hidtil med 2-1, 4-1 og 4-0, mens Tjekkiet har været en del af mere moderate resultater med to mål. Det samme kan meget vel blive scenariet i kvartfinalen.

Dels har kampen enorm betydning for begge landshold, og dels har Tjekket et solidt mandskab, der næppe lukker 3-4 mål ind. Kun Kroatien og England har scoret en enkelt gang. De seneste ottendedelsfinaler har ligeledes båret præg af, at der er meget på spil.

Vi ser Danmark som små favoritter, men det bliver tæt og vores bedste bud er en 1-måls sejr til det danske landshold.

Vores bud på slutresultatet: 2-1 til Danmark

Har du lyst til at spille på resultatet? Oddset på Danmark som EM-vinder er faldet fra odds 55 til 11 siden slutrunde starten, så hvem ved hvor langt det rækker. Har du ikke allerede en spilkonto, bør du undersøge dine muligheder, så du finder den rette bookmaker og en god velkomstbonus.

Se også: Sådan finder du den bedste odds bonus

Hvad er Danmarks chancer?

Skal vi sætte procentsats på Danmarks chancer, vil det nok være 60/40. Landstræneren Kasper Hjulmand udtalte det var en 50/50 kamp, som det populært siges, men vi mener at Danmarks seneste præstationer gør dem til svage favoritter.

Danmark er efter Italien, det mandskab der har været mest velspillende og offensive i deres tilgang, så det skal ses som et stort cadeau til de danske præstationer hidtil.

Én ting er sikkert, det bliver super spændende at følge kampen.

Sådan gik det, sidste gang vi mødte Tjekkiet

Sidste møde med Tjekkiet var en venskabskamp i 2016, der endte 1-1 med Nicolai Jørgensen som den danske målscorer.