Er du en af mange ishockey fans, der forbinder Copenhagen Lions med gode minder? De var på mange måder med til at sætte præg på dansk ishockey, men d. 24. januar 2018 gik den desværre ikke længere.

Her gik Copenhagen Lions konkurs og Københavns Kommune fratog den i samme omgang adgangen til faciliteterne inkl. Ørestadens Skøjtehal.

Vi giver dig et tilbageblik på hvad Copenhagen Lions var for en ishockey -og skøjteklub.

Et kort tilbageblik – Grundlagt i 2014

Copenhagen Lions blev grundlagt 28. februar 2014 og når derfor blot at eksistere i en 4-årig periode.

De havde hjemmebane i Ørestad Skøjtetal og nåede en 14. plads i 1. division i 2016/17 sæsonen som deres bedste placering.

Man kunne altid kende dem iført hel sort spillerdragt på hjemmebanen, mens udebanetrøjen primært var hvid, med sorte short.

Der kan være mange forklaringer på hvorfor det udviklede sig, som det gjorde, men manglende opbakning har været én af dem. I denne sammenhæng var der ligeledes et efterspil med klubbens bestyrelsesmedlemmer vedr. brugen af tilskudsmidler fra Københavns Kommune og manglen på økonomistyring.

Danske sportsklubbers økonomiske udfordring

Der er ingen tvivl om at de økonomiske udfordringer er velkendt i mange danske sportsklubber, særligt inden for de mindre kommercielle sportsgrene som ishockey, håndbold m.fl.

I disse klubber er det en årlig kamp for at få økonomien til at hænge sammen og kombinere dem med både klubbens og fansenes ambitioner om fremskridt.

Her er sportsklubberne meget afhængige af tilskuere, merchandise og ikke mindst lokale sponsorer.

De lokale virksomheder har generelt et stort ansvar for at støtte lokalsporten, hvis den skal kunne konkurrere. Det er vel primært fodbold der er kommerciel nok til, at veldrevne fodboldklubber reelt bør kunne klare sig selv, i højere grad.

Vi håber du har fået et godt indblik i Copenhagen Lions, sportsklubben og hvad den stod for.