Sæsonen er gået i gang i en af verdens største ligaer. NFL-hold tørner hver weekend sammen, og mange danskere følger med på trods af de store tidsforskelle. Helt så meget opmærksomhed er der ikke på EM i flag football, der i øjeblikket er i gang. Men danskerne brillerer faktisk til turneringen.

Danskerne er klar til finalen

Du har måske ikke hørt om det før, men Danmark er faktisk rigtig dygtige til flag football. Om det er de mange timer, mange danskere bruger på at følge med i NFL, der har gjort os dygtige, er svært at sige, men det danske landshold er i hvert fald godt på vej mod en stor succes ved EM.

Lørdag aften spillede danskerne sig i finalen efter en sejr over Israel på hele 41-8 i semifinalen. Danmark har været suveræne gennem hele turneringen, hvor de ikke har tabt en eneste kamp. I det indledende gruppespil vandt de deres gruppe suverænt med sejre over Israel, Frankrig, Spanien, Holland og Schweiz.

I kvartfinalen stod Danmark over for Storbritannien, som de også slog uden problemer i en storsejr på hele 46-0. Der var heller ingen slinger i valsen, da de stod over for israelerne for anden gang i turnering. Første gang lød sifrene på 30-26, men i semifinalen blev det aldrig tæt på at være spændende.

Forsvarende mestre gennem flere år

EM i flag football er blevet afholdt hvert andet år siden 2003, og Danmark har haft rigtig stor succes i turneringen. Faktisk er de det suverænt mest vindende landshold i turneringen. I 2003 vandt de bronze, og denne bedrift gentog de i 2007. Men i 2009 tog de et spring op af præmieskamlen og vandt turneringen og guld for første gang.

Det har de siden da gjort to gange, hvilket altså vil sige, at de har vundet guldet til EM de sidste tre turneringer. Med deres kvalifikation til finalen har de nu muligheden for at gøre det for fjerde gang i træk.

Klokken 19 finder finalen sted mod Østrig, som ligesom danskerne er ubesejrede i turneringen. Det bliver en spændende og tæt finale, som vi langt fra er sikre på at vinde, selvom de går ind til kampen som favoritter. Sidst Østrig vandt guld var i 2003. Danmark er helt sikre på en medalje, men det ville selvfølgelig være fedest, hvis den var af guld.